LUOVAA

HULLUUTTA & RAKKULOITA

Finishfire Ky on suomalaisen paloturvallisuudesta innostuneen designeri Sanna Liimataisen yritys. "Ensimmäisen Finishfire tuotteen suunnittelin 2016, kun tyttäreni tabletti melkein poltti talomme."

SANNAN SUUSTA

"Sammutinkaapit ovat säilyneet lähes samanlaisina 50-luvulta lähtien, joten oli jo korkea aika päivittää niiden ulkonäkö ja keksiä alkusammutuskaappi. Designin halutaan usein olevan huomiopiste. Finishfiressa näin ei ole. Näiden tuotteiden on tarkoitus sulautua osaksi erilaisia tiloja. Palkintoja ja patentteja on kertynyt, mutta edelleen paiskin kädet rakkuloilla saadakseni tuotteeni kaupan hyllylle."

MIETITTÄVÄÄ

Sammuttimia on paljon erilaisia ja niistä pitäisi osata valita tarpeisiinsa sopiva. Esimerkiksi vanhukselle/lapselle jauhesammutinpullon käyttö on liian voimaa vaativa. Sammutuspeite on tehokas, mutta sillä ei pääse tukahduttamaan vaikkapa kaapin taakse. Sammutinspray on helppokäyttöinen eikä sotke, mutta sen pitää olla käsillä aivan palon alkuvaiheessa. Kaikki ovat hyödyttömiä, elleivät ne löydy.


😜 ASENTEELLA

Isälläni oli tapana sanoa "perustele". Niinpä minä usein, varsinkin öisin, huomaan pohtivani mitä erilaisimpia asioita. Eräänä yönä syntyi kymmenen teoksen sarja "Art in Frame". Yläpuolella kuvassa teos "The bigger the" kannanottoni kaupan kassaneidin överi tekoripsille. Vieressä teos täydellisyyden tavoittelusta.

"En halua suunnitella mitään turhaa, sitä kun on kaatopaikoilla jo ihan tarpeeksi"

F I N I S H F I R E ®


Haluan pitää Finishfiren tuotannon Suomessa ja siten taata laadun ja vastuullisuuden. Pakkauksissani ei ole mitään turhaa ja laatikot ovat käsittelemätöntä pahvia. Minusta on reilua ja tärkeää, että kuluttaja saa tiedon missä tuote on valmistettu. Jaan teille kaiken tiedon ja myös sen jos minulle ei tietoa anneta. Esimerkiksi Kiinalaisten sammutuspeitteitten maahantuoja Truebell Finland Oy ei tiedä mistä tehtaassa peitteet valmistetaan.

Olen todella ylpeä Frame ja Charging Platform kaapeista saamistani design-palkinnoista. Hehkutan sitä vielä jakamalla teille nämä linkin palkintoihini. A´Design Award Winner ja Silver sekä European Product Design Award Silver ja Bronze.


Youtube-kanavalta löydät kuvaamiani videoita palontorjunnasta ja tuote-esittelyitä.


Korona


22.3.2020 käynnistin Suojahaalari-aivoriihen selvittämään mahdollisuudet uudelleenkäytettävien suojahaalareiden kotimaiseen valmistukseen. Ratkaisukeskeiseen keskusteluryhmään kutsuttiin asiantuntijoita ja yrityksiä eri aloilta (VTT, Uudenmaan Sairaalapesula, Sakupe, TAMK, Aalto-yliopisto, Hygio, Foxa, Suominen, Image Wear, Topper uniform, Scantarp, mikrobiologi Seija Kalso, fyysikko Jyrki Mäkelä, Huoltavarmuuskeskus) jakamaan näkemyksiä ja tietämystä. Suojahaalari-aivoriihen kerryttämä tieto sekä VTT:n laatima tutkimus suunnitelma SUHARI on nyt avoimesti nähtävillä www.finishfire.fi/korona/ sivun lopussa. Hankkeen sivutuotteena syntyi yhteistyötä eri tahojen välillä, sekä herättiin toimimaan.- Sanna Liimatainen-