FINISHFIRE TUOTTEIDEN VALMISTUS ON LOPETETTU. VERKKOKAUPASSA ON VIELÄ SAATAVILLA KAAPPEJA NIIN KAUAN KUIN NIITÄ VARASTOSTA LÖYTYY.  

FRAME  &  BOARD

Alkusammutinkaappi on tyylikäs kuvakehys Frame tai ilmoitustaulu Board. Kaapit toimivat haluttaessa myös  avainkaappina. 

Sammutinkaappi

Sammutusvaahto ja -peite yhdessä varmistavat, että erilaisiin tilanteisiin sopiva alkusammutin on heti saatavilla. Sprayllä sammutus onnistuu kaapin takaa tai verhoista. Sen käyttö ei vaadi voimaa tai kurottautumista palon ylle, siksi myös iäkkäät ja nuoret pystyvät sammuttamaan sillä. 

Frame:n ulkonäköä voi helposti itse muovata tarpeen ja tilan mukaani. Voit päättää onko kehyksessä informatiivinen "SOS tuli"-merkki tai jotain muuta mieleistä: valokuva, piirros, 112-sijaintitiedot, runo tai mitä ikinä keksit. Ilmaiseksi ladattavia kuvia on runsas valikoima. Lataa ilmaisia kuvia täältä.

Viranomaisilta Finishfire on saanut kiitosta siitä, että sammutinten käyttöohjeet on edelleen helposti luettavissa kantta nostamalla. 

Plootu Fennica 2022 tuomariston kommentit:

"Alkusammutinkaappi on loistava esine esimerkiksi vuokramökille Lappiin. Vieraassa paikassa kaikki hätätilanteessa tarvittavat välineet löytyvät varmasti ja helposti. Myös huolitsijan on helppo tarkistaa alkusammutusvälineistön olemassaolo ja kunto. Tällaista tuotetta vuokravälittäjien pitäisi edellyttää kaikilta. Alkusammutinkaapin suurin vahvuus on älykkäässä innovaatiossa. Lisäksi kaappi näyttää hyvältä, on personoitavissa, ja siinä on hyödynnetty ohutlevyä uudessa käyttötarkoituksessa. Tuote ja tarve kohtaavat tässä hyvin ja ohutlevy palamattomana materiaalina on piste i:n päälle."


KÄYTTÖ

Frame ja Board kiinnitetään seinään kahdella ruuvilla silmien tasolle. Framen muovinen kuvalevy, jossa FinishFire-logo liukuu ulos kiskoilta pystysuunnassa ja on valkoinen kääntöpuoleltaan. Levyä vasten voit sujauttaa: valokuvan, piirroksen, 112-sijaintitiedot, runon tai mitä ikinä keksit. Kuva kannattaa leikata muovi-levyn mittoihin, siten kuva on pituussuunnassa pidempi kuin näkyvä kuva-aukko (16x16cm) joten se pingottuu paikoilleen. Ulkomitat: 8,5x38x38cm. Paino: 4,6 kg. Saatavilla mattamustana ja valkoisena.

AVAINKAAPPI

Kaapeista voi haluttaessa tehdä avainkaapin. Runko-osan avainkoukut ovat kännettävissä pystyasentoon käsivoimin. Pystyasennossa koukku on 4 cm pituinen, joten yhteen koukkuun mahtuu useammat avaimet. Vinkki: sijoita kaappiin taskulamppu, se on usein hätätilanteissa tarpeellinen varuste.

SAMMUTUSPEITE 

Sammutuspeite 120 x180cm vedetään ulos avonaisesta alaosasta. Sammutuspeitteen vetokahvat voi jättää roikkumaan näkyville avonaisesta alaosasta tai ne voi piilottaa kiinnittämällä vetokahvat sinitarralla suojapussin kylkeen. Peite on palamatonta 100% lasikuitukangasta, EN 1869:1997. Katso video kuinka peitettä käytetään.

SAMMUTUSVAAHTO

Sammutussprayn saa esille nostamalla kehystä. Fire Fighter sammuttaa pienet palot nopeasti ja tehokkaasti. Spray-pullolla alkusammutus onnistuu myös lapsilta ja vanhuksilta. Se tavoittaa alkavan palon, vaikka kyseessä olisi kaapin takana oleva pistorasia. Paloturvallisuus 3A 13B 5F. Katso video.

VALMISTAJAT

Teräskaapit valmistetaan Suomessa. Uudenmaan Ohutlevy Oy  sekä  Lainisalo Oy valmistavat peltiosat, pulverimaalattu 1mm teräs. Foiltek Oy:n ja Serimedia Oy:n valmistavat Framen muovisen kuvalevyn. Pakkauspojat Oy valmistaa pahvilaatikon. FireStopper sammutusvaahto tulee Ruotsista. Se on GPBM Nordic AB:n tuote. Sammutuspeite tehdään Kiinassa, maahantuoja ei anna tarkempaa tietoa.

PALKINNOT

Sanna Liimataiselle myönnettiin 2017 Frame-sammutinkaapista European Product Design Award  sekä   A´Design Award Silver  -palkinnot. 2022 Finishfire -alkusammutinkaappi sai Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailun muotoilusarjan kunniamaininnan.