Desinfioi oma maskisi vaikkapa kahvitauon aikana


  UVC   f i n i s h -desinfiointikaappi


  Suomessa kehitetty, testattu ja valmistettu kasvomaskien desinfiointikaappi.


  UVC finish desinfioi tehokkaasti kirurgisen maskin ja FFP2-maskin.


  Käsittelyllä saavutetaan standardin mukaiset mikrobiologiset puhtausvaatimukset (EN 14683).


  Maskin uudelleenkäyttö vähentää roskaa, näin säästetään sekä luontoa että rahaa.


  H E L P P O   JA

  L U O T E T T A V A


  UVC finish -desinfiointikaappi on tarkoitettu OMAN maskin puhdistukseen vaikkapa työpaikan taukotilassa. Kaapin käyttö on helppoa. Nosta kansi ja aseta kirurginen / FFP2 -maskisi pidikkeisiin, sulje kansi ja käynnistä. Toimintavalo sammuu automaattisesti kuuden minuutin kuluttua. Avaa kansi, käännä maski ja käynnistä toinen käsittelykerta. Yhteensä 12 minuutin säteilytyksen jälkeen maski on valmis uudelleenkäytettäväksi. 

  Maskin käsittelyn voi toistaa 10 kertaa, mikäli maskissa ei ole näkyvää likaa. Desinfiointi ei poista likaa, kuten rasva, ja lika heikentää desinfiointitehoa. Tarkemmin aiheesta.

  UVC-valon 254 nm vaikutus orgaanisiin yhdisteisiin saattaa aiheuttaa hajuja. Käsittelyn jälkeen voi mahdolliset hajut poistaa sumuttamalla maskiin Softcare-hajunpoistajaa. Softcare on turvallinen vesipohjainen hajun neutralointiaine.

  UVC finish -kaapissa maski asetetaan kahden polttimon välissä, jotta sekä sisä- että ulkopinta steriloituu. Tehokas desinfiointi vaatii suoraa säteilytystä. Yhteensä 110 maski toimitettiin EN 14683:2019 tutkimuksiini kaapin kehittelyn eri vaiheissa. Yhteenvetoon desinfiointikaapin testituloksista.  Suunnittelija: Finishfire Ky (lisensoitu)
  Valmistaja: Innojok Oy

  Kaappi: terästä (Uudenmaan Ohutlevy Oy)

  12 min UVC-annos: ≥1200 mJ/cm2
  Ulkomitat: 8,8 x 38 x 38 cm

  Värit: valkoinen

  Paino: 4,7 kg

  Takuu: 2 vuotta

  Hinta: 198 €   UVC 254 nm


  UVC-valo 254 nm tehoaa todistetusti korona COVID-19 virukseen sekä bakteereihin, sieniin ja homeisiin. UVC-säteily on ihmisille, eläimille ja kasveille vaarallista. Se polttaa ihon ja vaurioittaa silmiä. UVC-säteily imeytyy kokonaan otsonikerrokseen eli emme normaalisti altistu sille lainkaan. Koronaviruksen tuhoamiseen tarvitaan 1048 mJ/cm2 UVC-annos. 

  Tehokas desinfiointi vaatii suoraa säteilytystä. Heijastunut UVC-säteily menettää tehoaan 60-90%. Myös likakerros tai varjostus heikentää UVC-säteilyn pääsyä desinfioitavaan kohteeseen. 

  UVC finish -kaapin kerroksittainen rakenne ja kaksi mikrokytkintä estää säteilyn pääsyn käyttäjään. UVC-säteilyn lähteenä on kaksi Osram:n 9W polttimoa, jotka ovat otsonivapaita. Maski asetetaan kahden polttimon väliin, jotta saavutetaan luotettava ja tasalaatuinen sterilointi. 12 minuutin säteilytys UVC finish -kaapissa antaa maskin kaikille pinnoille vähintään 1200 mJ/cm2 UVC-annoksen.


  TUOTTEET JOITA KÄYTIMME TESTAUKSESSA


  Softcare hajunpoistajan valmistaja Soft Protector.  Jälleenmyyjä.

  Kotimaisen FFP2 maskin valmistaja JedX Medcare.  Jälleenmyyjä.

  Kotimaisen kirurgisen maskin valmistaja Lumi Dental.  Jälleenmyyjä.