Käyttöohje UVC finish


Käyttötarkoitus:

UVC finish -desinfiointikaappi on tarkoitettu oman kasvomaskin, kuten kirurgisen suu-nenäsuojuksen tai FFP2-suojausluokan hengityksensuojaimen desinfiointiin. Jo 12 minuutin käsittelyllä saavutetaan mikrobiologiset puhtausvaatimukset (EN 14683 -standardin mukaisesti).

Asennus ja käyttöönotto:

Kiinnitä UVC finish -desinfiointikaappi seinään kahdella ruuvilla. Kipsilevyyn tai kiviseinään kiinnitettäessä hyödynnä pakkauksen mukana tulevia ruuvitulppia (6 mm reiälle). Varmista, että loisteputket ovat kunnolla paikoillaan ja kytke virtajohto maadoitettuun sähköpistokkeeseen.

Kasvomaskin desinfiointi 12 minuuttia, kuva 1:

 1. Avaa UVC finish -desinfiointikaapin kansi nostamalla alareunasta ylös. Aseta vasemmassa reunassa oleva aukipitäjän väkänen kannessa olevaan reikään, jotta kansi jää auki 90° kulmaan.
 2. Aseta maskisi nauhoistaan pidikkeisiin kahden lampun väliin.
 3. Nosta kantta hiukan ylös, jotta aukipitäjä vapautuu ja sulje kansi laskemalla alas.
 4. Käynnistä käsittely johdon katkaisijasta. Kannen oikeaan yläkulmaan syttyy sininen toimintavalo. Tästä tiedät, että UVC-käsittely on käynnissä.
 5. Katkaisijan voi halutessaan jättää ON-asentoon, jolloin automatiikka sammuttaa kaapin aina kun kansi avataan ja vastaavasti käynnistää sen aina kun kansi suljetaan.
 6. Toimintavalo sammuu automaattisesti 6 minuutin kuluttua. Avaa kansi, käännä maskia 180°, sulje kansi ja anna maskille toinen käsittelykerta.
 7. Toimintavalo sammuu automaattisesti 6 minuutin kuluttua. Maski on nyt valmis uudelleenkäytettäväksi. Ota maski ulos kaapista tarttumalla sen nauhoihin puhdistetuin käsin.
 8. Halutessasi sumuta hajunpoistajaa maskin sisä- ja ulkopinnalle.

HUOMIOITAVAA:

Jos kasvomaskissa on kosteutta, kuivata se huoneilmassa ennen UVC-käsittelyä.

Desinfiointi ei poista näkyvää likaa, kuten rasvaa tai meikkitahroja, mikä heikentää desinfiointitehoa.

UVC finish -desinfiointikaapin ulkopintojen hygieniaan tulee suhtautua kuten ovenkahvoihin, etenkin jos käyttäjiä on useita. Kansi kannattaa nostaa ylös vaikkapa kämmensyrjällä tai talouspaperilla. Sisältä kaappi on steriili.

Kasvomaskin desinfiointi 18 minuuttia, kuva 2:

Tällä käsittelyllä saavutetaan maksimaalinen desinfiointitulos. Toista vaiheet 1-6 kuten 12 minuutin desinfioinnissa.

 1. Toimintavalo sammuu automaattisesti 6 minuutin kuluttua. Avaa kansi, käännä maski sivuttaissuunnassa, sulje kansi ja anna maskille kolmas käsittelykerta.
 2. Kun toimintavalo on sammunut, maski on desinfioitu. Ota maski ulos kaapista tarttumalla sen nauhoihin puhdistetuin käsin.
 3. Halutessasi sumuta hajunpoistajaa maskin sisä- ja ulkopinnalle.

Hajunpoisto:

UVC finish -desinfiointikaapilla suoritetun kasvomaskien käsittelyn yhteydessä voi syntyä hajua, kun eloperäiset partikkelit tuhoutuvat. Haju on palaneen hiuksen kaltainen, mutta miedompi. Käsittelyn jälkeen mahdolliset hajut voi poistaa sumuttamalla maskiin Softcare-hajunpoistajaa. Poista maski kaapista tarttumalla sen nauhoihin puhdistetuin käsin. Sumuta hajunpoistajaa maskin sisä- ja ulkopinnalle. Huomaat vaikutuksen alle minuutissa. Tarvittaessa toista käsittely. Vinkki: jos suihkepullon sumutus on liian pistemäinen, kokeile sumuttaa hajunpoistajaa ylös ilmaan maskin päälle, jotta alas laskeutuu tasainen kerros.

Softcare-hajunpoistaja ei sisällä hajusteita. Se hajottaa hajua aiheuttavan kaasun kemiallisesti, ja on haitta-aineettomana turvallinen ihmisille, eläimille ja ympäristölle.

Toistettavuus:

Maskin käsittelyn voi toistaa 10 kertaa, mikäli maskissa ei ole näkyvää likaa. Desinfioidun maskin yhteenlaskettu käyttöaika tulee olla suhteessa maskin valmistajan ilmoittamaan suositeltuun kokonaiskäyttöaikaan.

UVC-valo 254 nm:

UVC finish -desinfiointikaapissa käytettävien UVC-loisteputkien tuottama 254 nm säteily on ihmisille, eläimille ja kasveille vaarallista. Se polttaa ihon ja vaurioittaa silmiä. UVC-säteily imeytyy lähes kokonaan otsonikerrokseen eli emme normaalisti altistu sille juuri lainkaan. UVC-valo 254 nm tehoaa todistetusti viruksiin, bakteereihin, sieniin ja homeisiin. Koronaviruksen (SARS-CoV-2) tuhoamiseen tarvitaan 1048 mJ / cm2 UVC-annos. Likakerros tai varjostus heikentää ja/tai estää UVC-säteilyn pääsyä desinfioitavaan kohteeseen. UVC-säteily haurastuttaa muoveja, kumia ja muita materiaaleja. UVC-desinfiointia käytettäessä tulee varmistua siitä, että materiaalit kestävät UVC-säteilyn käytön.

Turvallisuus:

Kaapin turvallinen käyttö edellyttää, että se on kiinnitetty seinään. Kaapin kaksi mikrokytkintä varmistavat, että UVC-loisteputket sammuvat aina kun kansi on auki. Kannen ja rungon limittäinen rakenne estää säteiden pääsyn käyttäjään. UVC-säteilyn lähteenä on kaksi 9 watin loisteputkea, jotka ovat otsonivapaita.

Löydät lisätietoa ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin osoitteesta: www.finishfire.fi/uvcfinish


Valmistaja: Innojok Oy

Suunnittelija: Finishfire Ky

12 min UVC-annos: 1200-1400 mJ / cm2

UVC-säteilyn lähde: 2 x 9 W otsonivapaata loisteputkea

Ulkomitat: 8,8 x 38 x 38 cm

Paino: 4,8 kg

Takuu: 2 vuotta