Brandsläckarskåp
Brandsläckarskåp

FRAME  &  BOARD

FinishFire-brandsläckarskåpet är en elegant tavelram eller anslagstavla som säkerställer att du har nödvändiga släckutrustning nära till hands. Användbar, snygg och prisbelönt finsk innovation.Brandsläckarskåpet

Skåp innehåller brandfilt och släckspray. Sprayen kan användas där filten inte kommer åt, som bakom skåp, i ugnen och gardiner. Sprayen kräver ingen styrka och du behöver inte sträcka dig över branden, därför kan äldre och unga också använd den.

Bilden är utbytbar för att passa din inredning. På bildskivan kan du fästa ett fotografi, en teckning, 112-information eller vad som passar dig. Ladda ner gratis bilder här.


FRAME

Brandsläckarskåp innehåller brandfilt och släckspray. Stålskåpet fäster du på väggen med två skruvar, i ögonhöjd, så att du lätt kan nå sprayflaskan och dra ut filten från nedre delen av skåpet som är öppen. Bildskivan av plast glider ut vertikalt och är helvit på den andra sidan. Frigör bildskivan genom att vända på spaken som låser plastskivan. På bildskivan kan du fästa ett fotografi, en teckning, 112-information eller vad som passar dig. Storleken på bilden är 16x16cm. Skåpets yttre dimensioner: 8,5x38x38cm. Finns i svart och vitt.

NYCKELSKÅP

Om du önskar så kan Frame även användas som nyckelskåp. Ta bort brandfilten och böj ut krokarna 90 grader, för hand eller med hjälp av ett verktyg. Krokarna är nästan fyra centimeter långa så du kan hänga flera nyckar på samma krok.

BRANDFILT 

Brandfilten har måtten 120 x 180 cm och dras ut från den nedre delen av skåpet som är öppen. Du kan låta brandfiltens handtag hänga ut eller fästa dom på filten med häftmassa. Filten är tillverkad av 100% brandsäker glasfiber och är av EU standard, EN 1869:1997, ASTM F 1989-2005.

SLÄCKSPRAY

Lyft upp ramen för att ta ut flaskan. FireStopper släcker en brand i startskedet snabbt och effektivt. Sprayen har brandklassen 5A 21B 5F vilket innebär att den kan användas mot olika typer av bränder både i brännbara material och vätskor. Kan även användas mot frityrbränder. Användning av Sprayflaskan kräver ingen styrka vilket gör att den enkelt kan användas av alla.

TILLVERKARE

Stålskåpet tillverkas i Finland. Plåtramen tillverkas av Forssan LVI-Valmiste Oy eller Matimek Oy. Foiltek Oy och Serimedia Oy tillverkar plastskivan i ramen. GPBM Nordic AB är leverantör av FireStopper. Brandfilten är tillverkad i Kina, importören ger inte mer detaljerad information.

OBS

Redskapen i skåpet lämpar sig endast för primärsläckning. Alla som vistas i rummet bör veta vad skåpet innehåller. En 6 kg brandsläckare bör även finnas nära till hands.