FÖRLÅT

Den svenskspråkiga sidan av FinishFire är än under konstruktion. 

Kaikki sammuttimet ovat hyödyttömiä, 

jos niitä ei löydä.


Sammuttimia on paljon erilaisia ja niistä pitäisi osata valita tarpeisiinsa sopiva. Esimerkiksi vanhukselle/lapselle 6 kg sammutinpullon käyttö on liian voimaa vaativa. Sammutuspeite on tehokas, mutta peitteellä ei pysty tukahduttamaan paloa vaikkapa verhoista tai kaapin taakaa. Sammutinspray on helppokäyttöinen eikä sotke, mutta sen pitää olla käsillä palon alkuvaiheissa.

VAAHTOSAMMUTIN


Vaahto ei sotke, jälkisiivous helppoa. Pullon liikuttelu ja sokan poisto vaatii voimaa. Paloluokat AB/ABF +sähkö riippuen mallista. 6kg pullon toiminta-aika on 30-40s.


SAMMUTUSPEITE


Peite tukahduttaa palon tehokkaasti. Käyttö vaatii rauhallisuutta ja rohkeutta kurottautua liekkien päälle. Sillä ei pysty sammuttamaan paloa esim: verhoista tai uunista. Katso video. 

SAMMUTINSPRAY


FireStopper 600ml on helppokäyttöinen, ei sotke ja kokoonsa nähden tehokas. Soveltuu sammuttimeksi palon alkuvaiheissa. Paloluokat ABF +sähkö. Säilytys: +5°C - +50°C. Toiminta-aika on 30s. Katso video.

JAUHESAMMUTIN


Suosittelemme jauhesammutin vain tiloihin, joissa on kaasupalon vaara tai tiloihin, joissa lämpötila laskee alle 0ºC, kuten lämmittämätön kesämökki. Jauhesammutin muodostaa sankan pölypilven, joka estää näkyvyyttä ja menee keuhkoihin. Sammuttimen hienojakoinen pöly leviää laajalle ja jälkisiivous on työlästä. 6kg pullon toiminta-aika on 15-17s.

Paloluokat 

A - hehkupalot (puu, paperi ja tekstiilit), 

B - nestepalot (öljy, bensiini ja maalit), 

C - kaasupalot, D - metallipalot, F - elintarvikerasvapalot.