FRAME  &  BOARD

FinishFire-alkusammutuskaappi on selkeälinjainen kuvakehys tai ilmoitustaulu. Se tuo jokaisessa kodissa tarvittavat sammutusvälineet käden ulottuville. Hyödyllinen, tyylikäs ja palkittu suomalainen innovaatio.


Sammutinkaappi

Sammutusvaahto ja -peite yhdessä varmistavat, että erilaisiin tilanteisiin sopiva alkusammutin on heti saatavilla. Sprayllä sammutus onnistuu kaapin takaa tai verhoista. Sen käyttö ei vaadi voimaa tai kurottautumista palon ylle, siksi myös iäkkäät ja nuoret pystyvät sammuttamaan sillä. 

Framen ulkonäköä voi helposti itse muovata tarpeen ja tilan mukaani. Voit päättää onko kehyksessä informatiivinen "SOS tuli"-merkki tai jotain muuta mieleistä: valokuva, piirros, 112-sijaintitiedot, runo tai mitä ikinä keksit. Ilmaiseksi ladattavia kuvia on runsas valikoima. Lataa ilmaisia kuvia täältä.


KÄYTTÖ

Frame kiinnitetään seinään kahdella ruuvilla silmien tasolle. Muovinen kuvalevy, jossa FinishFire-logo liukuu ulos kiskoilta pystysuunnassa ja on valkoinen kääntöpuoleltaan. Levyä vasten voit sujauttaa: valokuvan, piirroksen, 112-sijaintitiedot, runon tai mitä ikinä keksit. Kuva kannattaa leikata muovi-levyn mittoihin, siten kuva on pituussuunnassa pidempi kuin näkyvä kuva-aukko (16x16cm) joten se pingottuu paikoilleen. Ulkomitat: 8,5x38x38cm. Paino: 4,6 kg. Saatavilla mattamustana ja valkoisena.

AVAINKAAPPI

Halutessasi voi Frame olla myös avainkaappi. Avainkoukut ovat kännettävissä pystyasentoon käsivoimin. Koukut ovat lähes 4 centtisiä, joten yhteen koukkuun mahtuu useammat avaimet. Vinkki: taskulamppu on yksi hätätilanteissa tarpeellinen varuste, sijoita sen Framen sisälle.

SAMMUTUSPEITE 

Sammutuspeite 120 x180cm vedetään ulos avonaisesta alaosasta. Sammutuspeitteen vetokahvat voi jättää myös roikkumaan näkyville. Peite on palamatonta 100% lasikuitukangasta, EN 1869:1997, ASTM F 1989-2005. Katso video kuinka peitettä käytetään.

SAMMUTUSVAAHTO

Sammutussprayn saa esille nostamalla kehystä. FireStopper sammuttaa pienet palot nopeasti ja tehokkaasti. Spray-pullolla alkusammutus onnistuu myös lapsilta ja vanhuksilta. Se tavoittaa alkavan palon, vaikka kyseessä olisi kaapin takana oleva pistorasia. Paloturvallisuus 5A 21B 5F. Katso video.

VALMISTAJAT

Frame on Suomessa valmistettu. Forssan LVI-Valmiste Oy sekä Matimek Oy valmistaa kehyksen peltiosat, pulverimaalattu 1mm teräs. Foiltek Oy:n ja Serimedia Oy:n valmistavat muovisen kuvalevyn. FireStopper on GPBM Nordic AB valmistuttama. Sammutuspeite tehdään Kiinassa, maahantuoja ei anna tarkempaa tietoa.

PALKINNOT

Sanna Liimataiselle on myönnetty Frame-sammutinkaapista European Product Design Award sekä A´Design Award Silver  -palkinnot.